Rusește

Russian dream

Rusește am visat cum soarele ardea nesfârșirea albă; scăpărau firmiturile de oglindă spartă sub crivățul incitat de plecăciunile serviabile ale copacilor, aerul strălucea prin fărâmele de zăpadă tăioasă ce sfârtecau orice bucată de piele descoperită de blănuri. Caii galopau frenetic, doar goana nebună îi mai ținea în viață.

Rusește, visul înainta pe câmpia mărginită de cerul topit în îmbrățișarea pământului lipsit de contur; sania, ca o nălucă luneca în urma cailor, părea că nici nu atinge josul, părea că-i purtată de fulgi, nu de cai, către o destinație unde focul viu și băutura tare vor colora prea-albul peisaj. Inima șoptea mărunt o rugăciune fără vreun dumnezeu care să o asculte.

Rusește un acordeon își umfla burduful, o balalaikă-și mângâia treimea corzilor, iar corul de vocale susținea vârtejul fulgilor înnebuniți. Minutele se prelungeau în agonia câmpiei și începeau să apară siluete negre înrădăcinate-adânc în pulberea albă, mereu netezită de vânturi.

Cerbi maiestuoși săltau neatingând zăpada, încurajând galopul în spume al cailor. Răsuflarea înghețată a saniei devenea tot mai vizibilă odată cu licărirea luminilor cătunului ascuns sub cupola albă a iernii.

Rusește, dimineața învârtea în ceaiul aromat. Sentimentele sunt la fel de inocente precum armele albe.

Rusește

Photos – Paula Gecan

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s